Genel

Biricit Zayıflama hikayesini anlatıyor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Bloğunu açtığı günden bu yana postlarını keyifle takip ettiğim bir dosttur Biricit. Eğlendirir, bilgilendirir, size eşlik eder. Kahvenin yanında keyifli bir sohbet gibidir Biricit’i okumak. Kendisini daha önce keşfeden şanslı okurlar farketmişlerdir. Biricit son zamanlarda dikkat çekecek kadar inceldi. Zaten güzel olan arkadaşımız güzelliğine güzellik kattı.  Güzelliğin önce yürekte başladığının en güzel örneklerinden biri olan biricit, yeni görünümüne nasıl kavuştuğunu, nasıl zayıfladığını anlattı. Biricit başarı hikayesini anlatırken eminim sizlerde kendinizdebn bir şeyler bulacaksınız. Kısa sürede tam 12 kilo veren biricit’in nasıl zayıfladığını merak edenler haydi alın çayınızı, kahvenizi ve yazının devamını okuyun:)

Kendini nasıl tarif edersin? Balık eti mi, zayıf mı ya da kilolu mu?
Kendimi balık etli olarak tarif edebilirim. Hiç bir zaman hayatımda zayıf olmadım:) Ama kilolu lafını da sevmiyorum, bence insan hissettiği kilodadır:) Balık bana uygun bir tanımlama olabilir:)
Hayatın boyunca tartıda gördüğün en yüksek rakam kaçtı?
90 kiloyu görmüş insanım övünmek gibi olmasın  Ama şok geçirmiştim o da bir gerçek:)

Toplamda kaç kilo verdin?
En son 68-69-70 bu civardaydım sanırım 12 civarında kilo verdim.
Ne zaman kilo vermeye karar verdin?
Aslında kilo vermeye karar vermedim, imkanlar beni zorladı:) Kilolar benden ayrılmaya karar verdi şeklinde de açıklayabiliriz bu durumu. İstenilmediklerini anladılar tahminimce o yüzdende benden vazgeçtiler, üzgün müyüm asla ilk kez terkedildiğime üzülmedim:) Bir daha geri dönmeyin hain kilolar!:)
Nasıl bir yöntem uyguladın?
Aslında buna ‘aşk acısı yöntemi’ demek daha doğru olur. Çünkü sevgilimden ayrıldıktan sonra kilo verdim. Kilo verdiğimin bile farkında değilim o kadar leyla bir döneme denk geldi ki bu kilo verme olayım, hayır fotoğraflarıma bakıyorum, bir değişiklik var görüyorum acaba nedir nedir diye düşünürken, facebooktan arkadaşlarım nasıl kilo verdin, çok kilo verdin diye söyleyince o şekilde farkettim inanılmaz ama gerçek. Demek ki aşk acısından yemeği içmeyi kendimi boşvermişim gibi algılanacak fakat ne yemekten ne içmekten asla vazgeçmedim, üstelik yemek yemeyi de çok severim:) Bol bol su içtim ama bu bir tavsiye olsun blogunu okuyanlara. Su içmek hem kilo vermeye hem de cilde çok faydalı, aynı zamanda da ayrıldıktan sonra üstüne bol bol su içtim..
Genelde kilo vermeye çabalarız hepimiz ancak çoğu diyet pazartesi başlar en geç salı biter senin böyle deneyimlerin oldu mu? 
Benim deneyimlerim zaten sorudaki şekilde oldu, yani pazartesi başladım salı bitirdim diyetlerimi:) Hiç diyet yapamadım, en iyi bildiğim diyet yediğinin yarısını yiyeceksin mesela. Yani diyet çabalarım hüsranla sonuçlandı. Diyet konusunda arkadaşlarımın da çok alay konusu olmuşumdur.
başarısız girişimlerinin sonuca ulaşamamasının en büyük sebebi sence ne oldu?
En büyük sebebi diyet yapmaktan vazgeçmem oldu, çünkü nasılsa kilo veremeyeceğim diye düşündüm. Tabii ki insanın çevresinde insanların onu desteklememesinin de büyük etkisi oluyor, demin dediğim gibi arkadasların dalga geçmesi vs..
Zayıflamak için bildiğin bir mucizevi yöntem var mı? Bizler genelde bu tür yöntemlere mucize iksirler deriz. 
Mucize iksir= Su içmek
Yoğurdu mutlaka her yemekte kullanırım.
Mercimek çorbasını bile sirke dökerek içerim yani her çorbaya sirke dökerim, özellikle de mercimek çorbasını çok severek içiyorum.
Egzersize bakış açını bizlerle paylaşır mısın? Severek yaptığın egzersiz var mı?
Egzersiz çok önemli eskiden yani lise-üniversite yıllarımdayken aerobik yapmıştım. Aynı zamanda Karate-Do yaptım. Fakat üniversite, iş hayatı derken bırakmak zorunda kaldım. Bu sporlarda oldukça faydasını gördüğüm aktivitelerdi o zamanlar. Şu an için yaptığım egzersiz değil ama yüzme ve yürüyüş yapıyorum fırsat buldukça. Lise yıllarımda mesela karın, bel, kalça,bacak egzersizleri çok yapmıştım.
Kilolu halin ile şimdi ki halini psikolojik ve sosyal anlamda kıyaslar mısın? Sence kilo hayallerin önüne geçebilecek kadar güçlü mü?
Kilolu halimdeyken, kendime güvenim yoktu- bu kısmı kamu spotu şeklinde yaparsak- gerçekten ama şaka bir yana kiloluyken bir mağazaya girdiğimde bir elbise beğendiğimde onun 44-46 bedeni var mı diye sorduğumda ve o bedenin olmadığını duyduğumda içimde o kötü his sanki hiç bir zaman istediğimi giyemeyecekmişim gibi o psikolojimi unutamıyorum. Herkes güzel elbiseler giyerken giyme zevkim olduğu halde saçma sapan giysiler giyiyordum.Şu anda ise 36 beden bile zorlasam oluyor:) 38 beden bir elbiseyi rahatlıkla bulabiliyorum yani beğendiğim bir elbiseyi bir bluzu.. Kilo hayalleri tıkıyor, sanki hiç hayal edemez hale geliyorsunuz. Sürekli kilo alıp alıp, o giyemediğim baskalarına verdiğim kıyafetlerimi düşünüyorum mesela. Kilo aldıkça kıyafet bulamazdım.  Çünkü kilo aldıkça darlaşıyor o pantolonlar, elbiseler.. Bunun sosyolojik ve psikolojik açısı da milletin yolda yürürken size tuhaf tuhaf bakması mesela bu da çok rahatsız edici bir durumdu. Sanki kilosu insanlar yaşayamaz gibi!
Kilolu olduğun dönemlerde yaşadığın sıkıntıları bizimle paylaşır mısın?
En büyük sıkıntı benim için; kıyafet bulamamak oldu. İstediğim giysileri alamamak gerçekten çok moral bozucu bir şey. İnsanların bakışları küçümser gibi tavırları insanın sinirini gerçekten çok bozuyor. Denize, havuza giderken bikini mayo üzerini örtmeye çalışmak aman şuram görünmesin diye insan kendi kendinden bile rahatsız olabiliyor.  
Onun dışında bi de kendimi kilolu görmeyip, bir mağazada satış danışmanına da çok bozulmuştum mesela. İstediğim kıyafetin üzerime olamayacağını bedeninin olmadığını söylemişti. En son kaç beden var demiştim o kadar beğenmiştim o elbiseyi, en büyük bedenini giymiştim yine de üzerime olmamıştı. Satış danışmanı kazanmıştı yani bana göre bedeni yoktu!:( Ama şimdi ben kazandım!:) 
Aynaya baktığında ve zayıfladığını farkettiğinde hissettiklerin tam olarak ne oldu? 
Arkadaşlarımın facebookta söylemesine istinaden tartıldım ve 58 kilo olduğumu gördüğümde geçen bayram sabahıydı, sevinçten çığlık attım tepkim kısaca bu oldu:)
Yeni bedeninin getirdiği değişiklikleri sıralaman gerekirse bizlere ne anlatırsın?
İki tane çok sevdiğim elbiseyi saklamıştım, inadına bir gün bu kiloları verip giyecektim. Jean elbisem mesela o sakladığım elbiselerden birisi ve bir gün içine sığabildim:) Bir kere şunu söyleyeyim, zayıfladıktan sonra insanların özellikle de erkeklerin bana olan ilgileri daha da arttı. Çevremde daha çok ilgilenenler, beni sanki daha çok ciddiye alan insanlar oluştu:) Ya da fiziğim ilgi çekmeye başladı belki de:)
Peki kilolu ve zayıf hallerini modayı göz önünde bulundurarak karşılaştırabilir misin?
Ben modayı aşırı derecede takip etmiyorum ama kendime yakışanları giymeye çalışıyorum, moda bence budur zaten kendinize yakıştırdığınız ve rahat ettiğiniz kıyafetlerdir. Kiloluyken de şık olmaya çalışıyordum ama mesela bir askılı veya kolsuz bir bluz, elbise giydiğimde kollarımdan lömbür lömbür etler fışkırıyordu.Bu da görüntü olarak beni rahatsız ediyordu ve doğal olarak giyemiyordum. Zayıfken ise giydiğiniz her sey yakısıyor üzerinize.Önemli olan kendine güvenin oluşması. 
Bize vakit ayırdığın ve samimi yanıtların için çok teşekkür ederiz. Son olarak sendeincel okurlarına ne söylemek istersin?
Ben çok teşekkür ederim Sendeincel, seni ve blogunu çok seviyorum. Çok faydalı bilgilerin olduğunu düşünüyorum blogunda. Sevgili okurlarına ise şunu söylemek istiyorum; asla ve asla pes etmeyin, kimsenin moralinizi bozmasına müsaade etmeyin, kadın-erkek farketmez, sizi doğal halinizle sevmeyen insan yürüsün gitsin,size destek olan, sizin yanınızda olan insanlar sizinle olsunlar, bosverin gerisini kilo vermek için moralinizi bozanları, sizi dışlayanları siz dışlayın ve pes etmeden kilo vermeye devam edin. Pozitif ve olumlu şeyler düşünün, negatiflikleri hayatınızdan çıkarın, kilo nedir ki kilo nedir yani soruyorum:)) Kilolarımı yenemeyeceksiniz ? Öyle birsey yok, gözünüzde büyütmeyin,gerçekten de kilolarınızdan kurtulduğunuzda anlayacaksınız ve ohh be dünya varmış diyeceksiniz, umarım okuyan herkeste bütün kilolarından kurtulurlar, azimle, vazgeçmeyerek.. sevgiler saygılar
Biricit derki; kilo vermek istiyorsan sendeincel blogunu ziyaret et:)

Pangea’nın muhteşem losyonlarından kazanmak için çekiliş burada

13 Yorum Var

    • Ne güzel iki Yasemin bir arada 🙂 Yaseminciğim zayıflamak için hepimizin birazcık gaza ihtiyacı var mutlaka. Sende hedeflerine ulaş bir röportajda sana patlatalım 🙂

  1. Ama ben mucize bir formül anlatıyor diye beklerken zaten benim yaptığım gibi kendi halinde takılyromuş :))
    Bende zayıflama planları yapıyorum ama dediğin gibi biricit zayıflamanın en kolay yolu aşk acısı ve ayrılıklar :)) tecrübeyle sabit..

  2. Merhaba , yıllardır kortizon kullandm ve baya kilo aldım ne kadar zayıflaama adına ilaç kullandıysam kilo veremedim ama arkadaşım bi zayıflama çayı önerdi adı Forx5 , 1.5 ayda 12 kilo verdim ve istediğim kilodayım şuan . size paylaşmamdaki amaç yorumları okudum gerçekten zor durum kilolu olmak . dilerseniz size numarasını vereyim Ela Hanım baya ilglendi 0546 978 56 69 iyi günler

  3. bende 17 yaşındayım hiç bir diyetisyenden yardım almadan 44 kilo verdim 6 ayda önceki kilom 110 🙂

  4. 1 senede 50 kg verdim ilaç kullanmadan face sayfamdan bakabilirsiniz isteyen arkadaşlara yardım ederim ilacsiz aç kalmadan 05536566383 yorum yazmayın ararsaniz yardımcı olurum

  5. geçen gün bir arkadaşımın evine gittim 80 kiloydu kızı görünce şok oldum incecik olmuş ya kaç diyet denedim aylarca aç kaldım bu kadar kilo veremedim 😀 bitkisel bir çay bulmuş formbella diye bir ayda 10 kilo vermiş kız ürünleri kaliteli bitkisel ve bakanlık onaylıymış belgeleri tammış denemeye başlıcam denemek isteyen arkadaşlarında aklında bulunsun 🙂

Yorum Yaz

Pin It