Diyet

Diyet yaparken direncinizi arttırın

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kış geliyor. Soğuk günler kapıda. Soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemimiz çok büyük önem taşıyor.Hele birde diyet yapıyorsak güçsüz düşmemek için çok özenli olmamız gerekiyor. 

Hastalanmamak için bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Bugün sizlere 3 yıldır vazgeçmediğim bir karışımdan bahsedeceğim. BU karışım bağışıklık sisteminizi kesinlikle güçlendiriyor. Her sabah hazırlayarak kendim 1 kaşık yiyor, eşime ve kızıma da yediriyorum. Bu iksir sayesinde kışın eve ilaç girmiyor. 

Faydaları: 
– Grip, nezle soğuk algınlığı, bahar yorgunluğundan kurtarıyor.
– vücut direncini arttırıyor.

Hazırlanışı: 
1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı keten tohumu, 1 çay kaşığı çörekotunu macun haline gelecek kadar bal ile karıştırıp tüketiyorsunuz.
Tadı biraz acı gelecektir ancak zaman içerisinde etkileri sizi büyüleyecek. 

4 Yorum Var

  1. Ben sadece bal ve zencefili karıştırıyorum, inanın onun bile büyük faydası var.
    Bunun içinde birde zerdeçal ve çörekotu var. Çok iyi geleceğini düşünüyorum, mutlaka uygulayacağım.

  2. Merhaba. Bu karışımı denedim ve tadı hiç beklediğim kadar acı olmadı. (sanırım balı fazla oldu) Ancak, hepsini tüketemedik. Acaba artan kısmı saklayıp ertesi gün veya o gün içerisinde tüketsek olur mu? Fayda – zarar açısından ne olur? Bu faydalı paylaşım için teşekkür ederim.

    • Merhaba eğer balın kalitesine güveniyorsanız hiç sakıncası yok. hatta bal koruması denir bal içerisinde bekletilen otlar için. Küçük bir cam kavanoza hazırlayıp daha pratik halde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun

Yorum Yaz

Pin It