Diyet

Serenay Nasıl Zayıfladı?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

‘Medcezir’ dizisinde verdiği kilolar ile dikkatleri üzerine çeken Serenay Sarıkaya’nın nasıl zayıfladığını merak ettim ve benim gibi meraklılar için küçük bir araştırma yaptım. Son rolü gereği toplamda 6 kilo veren Serenay Sarıkaya’nın sırrı Bikram (Sıcak) Yoga. Kış aylarının kendini yavaş yavaş hissettirdiği  şu günlerde 40 derece ısıtılmış bir alanda egzersiz yapmak hiç fena gelmiyor kulağa. 40 derece ısıtılmış odada 90 dakika boyunca 26 seri yoga hareketinin yapıldığı bu yöntem hem kilo verdiriyor hem de toksinlerden arındırıyor. Peki Bikram Yoga size nasıl faydalarla hizmet eder? Gelin hep birlikte öğrenelim.

Bikram Yoganın Faydaları  

Bikram yoga ismini kurucusu Bikram Choudhury’den almış olan ve 40 derece sıcaklığındaki bir odada 26 farklı poz ile gerçekleştirilen popüler bir yoga çesidir. Choudhury felsefesini geçirdiği ağır bir trafik kazasından sonra iyileşme sürecinde geliştirmiştir. Bikram yoganın düzenli yapıldığında birçok faydası vardır. Başlıcalarışunlardır:

Stresten arındırır
Genel olarak tüm yoga egzersizleri kişiyi stresten arındırmaya yardımcı olur. Bikram yoga bu konuda özellikle çok faydalıdır çünkü kişinin pozları gerçekleştirmesi için ekstra konsantrasyonunu gerektirir. Ayrıca bikram yoganın gerçekleştirildiği oda sıcaklığı da kişiyi rahatlatır.

Esnekliği arttırır
Esneklik günlük yaşamda gerçekleştirdiğiniz her türlü aktivite için önem taşir. Yeterli esnekliğe sahip kazlar daha az ağrılı olur ve dolayısıyla vücuttaki genel kaş gerginliğini azaltır. Bu da özellikle eklem ağrısının arttığı ileriki yaşlarda önemlidir. Bikram yoga gerçekleştirildiği odanın sıcaklığı kasların ısınıp esneme kapasitesinin artmasına yardımcı olur. Bikram yoga pozları da vücudun genel esnekliğini arttırır.

Vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar
Bikram yogada oda sıcaklığı vücut esnekliğini arttırmasının yanında doğal olarak terlemenize sebep olur. Kişi terleme yoluyla vücuttaki zararlı toksinleri atar. Terleme sebebiyle kişiye bikram yoga egzersizleri sonrası bol su içmesi önerilir. Bikram yoga aynı zamanda vücuttaki kan dolaşimının artmasını amaçlar.

Kalori yaktırır
Bikram yoga kalori yakımını sağlayan zorlu egzersizlerden oluşur. Vücut ağırlığının dengelenmesini gerektiren esneme hareketleri ve pozları ile kişinin kas gücü artar ve vücudu sekle girer.

2 Yorum Var

  1. Bikram yoga tam bir kalori yakım ilacıdır. Eğer bir diyet listesine sahipseniz bununla birlikte egzersizlerde yapıyorsanız mutlaka ama mutlaka Bikram Yoga ile sonuca ulaşırsınız

  2. Herkes bikram yoga ile zayiflamiyor malesef. Benim arkadasim iki yildir bunu yapiyor ve hic bir kilo/santim eritmedi

Yorum Yaz

Pin It