Genel

Dizi öneri: Falling Skies

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Beni takip edenler tam bir yabancı dizi tutkunu olduğumu bilirler. Arkadaşım Biricit‘in bana yıllardır ‘Dizilerin Kraliçesi’  demesi bundan kaynaklanıyor.  Eşim de benim gibi yabancı dizi sevdiği için akşamları geleneksel dizi keyiflerimizin tadına doyum olmuyor.

Her akşam en az 3-4 bölüm yabancı dizi izlemek, bizim vazgeçemediğimiz keyif saatlerimizi oluşturuyor.  

Dizi seçimi yaparken benim tercihim biraz fantastik, biraz gerilim içeren dizilerden yana oluyor. Eşim ise aksiyon ve tarihi dizilerden hoşlanıyor. Bir şekilde sıralamaya koyarak ortak noktayı buluyoruz ancak kesiştiğimiz diziler de var. Bunların başında The Walking Dead liste başımız. Tüm yabancı dizilerde olduğu gibi The Walking Dead tatile girdi. Uzun tatil aralarında yeni diziler bulsak ta aynı lezzeti verecek dizi bulmakta sorun yaşıyorduk.  Falling Skies  dizisini bulana kadar.  Falling Skies  verdiği etkiyle %100 olmasa bile The Walking Dead ile benzerlik gösteriyor. 

Aynı yaşam mücadelesi, aynı hayatta kalmaya çalışırken insanlığa tutunmak. 

Dizimizin tek farkı zombie yerine uzaylılar karşısında mücadele etmek. Falling Skies dizisini seviyorum çünkü en zor koşullarda bile insanlığa tıtınmak gerektiğini vurguluyor. İnsanların sevdikleri ve hatta bazen tanımadıkları insanların hayatları için neler yapabileceğinin göstergesi sahneleri ile kalbimi kazanıyor.

Falling Skies, Dünya’yı savunmasız bırakan uzaylı işgalinin ardından bir grup insanın hayatta kalma ve direnme çabalarını konu alıyor. Steven Spielberg’ün dahiyane eseri olan Falling Skies dizisinin 2 Emmy adaylığı da bulunuyor. 

Şimdiye kadar 3 sezon oynayan Falling Skies, şuan sezon tatilinde. Sanıyorum Haziran’da 4. sezonu ile bize yeniden merhaba diyecek olan Falling Skies benim gibi heyecandan hoşlananlara tavsiyemdir. 

9 Yorum Var

  1. ahh sen de benim gibisin desene ben de gerilim-fantastik türü dizilere bayılıyorum favorim supernatural, teenwolf, being human, dr. who ve benzerleri..:-))

  2. Bende çok severim yabancı dizi. Dr. Who, Supernatural ilk sıralarda.Ayrıca Güney Kore dizilerine aşığım. Tavsiye ederim 🙂
    Sevgiler.

  3. enee kız bi saattir blogunda geziyorum simdi gordum :))
    tavsiyene uyup izleyeceğim canım guzel bi diziye benzio optum kocaman:)

Yorum Yaz

Pin It