Genel

İçli Köfte sevenlere pratik bir alternatif

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

İçli köfte geleneksel Türk mutfağının en zorlu, zahmetli yemeklerinden biridir. Hamurunun kıvamını tutturmak ayrı dert, iç malzemesini hazırlamak ayrı zahmet ve köftelere şekil vermek ciddi bir çabadır. Ben kızım sevdiği için nadir de olsa yapar ama her seferinde daha yaparken bu işe giriştiğime pişman olurdum.  Umarım pişmanlıkla , bazen hüsranla biten içli köfte deneyiminiz vardır . Tüm kötü deneyimleri unutun. Bizim Mutfak İçli Köfte Harcı ile tanışın. 


Fiyatı yaklaşık 4 TL olan bu harç, canınız içli köfte çektiğinde nefsinizi köreltmek için bulunmaz bir nimet. 

Bizim Mutfak İçli Köfte Harcı’nın ambalajı iki parçadan oluşuyor. Bi tarafında dış hamur harcı diğer tarafında iç hamur harcı var.  Dış hamur harcına bir su bardağı kaynar su ekleyip bekletiyosunuz. Yarım saat beklettiğiniz harcı 5-10 dakika kadar (macun kıvamına gelmesi gerekiyor) yoğuruyorsunuz.  İç harcı da yine yarım bardak su ile tavada  kavuruyorsunuz . Ben iç harca tavsiye edildiği gibi ceviz ekledim. Ardından dış harçtan parçalar koparıp içine harç koyarak şekil veriyor ve kızartıyorsunuz. İşte lezzetine doyamayacağınız içli köfteniz hazır bile!

Her bir köfte 210 kCal değerinde olduğu için   önerisi doğrultusunda haşlayıp, kalori değerini oldukça düşürebilirsiniz. 

Ürünün içerisinde katkı malzemesi olarak bir tek aroma  bulunuyor. Paketin toplamı 137 gram. 

8 Yorum Var

Yorum Yaz

Pin It