Genel

Kızartmadan Karnıyarık

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Karnıyarık en çok sevdiğim yemeklerden biridir ancak patlıcanlar kızarırken çok yağ çektiği için ağır bir yemek olurdu ve mecburen bu lezzetten uzak dururdum.  Kızartmadan yapınca da lezzettinden çok şey kaybeden karnıyarık, keşfettiğim yeni bir yöntemle hem lezzetli hem de hafif oldu. Sizlerin de denemesi için hemen paylaşmaya karar verdim. Şimdiden afiyet olsun…

Malzemeleri tamamen kendi ölçülerinizle oluşturabilirsiniz. Ben 6 patlıcan için 8 domates rendesi kullandım. Patlıcanları alaca soyalım tuzlayıp bir süre bekletelim acı suyunu sıkıp geniş bir tencereye dizelim. Üzerine rendelediğimiz domatesleri, 1 çay bardağı kadar su, tuz , karabiber ve bolca dövülmüş sarımsak ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Patlıcanların biraz diri kalmasına dikkat edelim. Bu arada kıymayı kendi suyunu çekene kadar pişirip sıvıyağ ve  soğanı ilave edip kavuralım  salça ilave edelim karıştıralım tuzunu,baharatlarını katalım en son  maydonozunu ilave edip ocaktan alalım. Pişen patlıcanları dikkatlice tencereden alıp fırın tepsisine dizelim. Patlıcanların ortalarını açıp iç harçından dolduralım üzerini domates ve biberle süsleyelim.Tencerede kalan sosuda tepsiye dökelim. Biraz su ilavesi yapıp 200 derece ısıtılış fırında pişirelim. Afiyet olsun.

4 Yorum Var

  1. sizebirfikir daha vereyim .patlıcanları alacalı soyup tepsiye diziyorum ortasınında bıçakla kesiyorum ve sıvı yağı fırça yardımıyla patlıcana sürüp fırında pişiriyorum sonra da kıymalı harcını içine koyup tekrar fırına veriyorum çok çok hafifoluyor .

    • Teşekkür ederim o şekilde ara ara yapıyorum ama domates sosunda pişen nedense daha lezzetli geliyor 🙂

Yorum Yaz

Pin It