Genel

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kahvenin her türlüsüne aşık, kahve kokusu aldığında modu anında düzelen ve dünyası aydınlanan biri olarak bu konuyu yazmasam olmazdı. Kendimi bildim bileli güne kahve içerek başlayan ve (Kesinlikle abartmıyorum) kahve ile bitiren bir insanım. Çoğu kişinin aksine kahvenin uykusunu kaçırmadığı bir bünyem var. Sabah filtre ya da granül kahve, gün içerisinde neşelenmeye ihtiyaç duyuyorsam latte, dostlarımla şımaracaksam frappe, güzel bir işin ardından Türk kahvesi ve yine gün sonu hazır kahve. Aralarda ise aromalı ve aromasız her çeşit kahve. İlla ki şekersiz olacak ki kahve tadını alayım. Kahve yalnız içilir sözü benim için hurafeden öteye gidemez. Kahve dost sohbetinin lezzetidir.

Kahve aşkımı yeterince kaleme aldığıma göre gelelim bu yazının ana konusuna. Türk kahvesi keyiftir. Yapılışı, sunumu, içilişi hep bir tören havasında geçmelidir. O kahvenin köpüğü olacak, kahvenin aroması bozulmayacak, kahveye özel tatlar eşlik edecek… Peki bol köpüklü lezzetli Türk Kahvesi nasıl pişirilir?

Kahve tutkunları burada mı? Hazırsanız kendi tarifimi paylaşacağım .

Türk kahvesi için gereken malzemeler (1 Kişilik)

1 Türk kahve fincanı kadar içme suyu.
2 dolu dolu çay kaşığı Türk kahvesi (Taze çekilmiş olursa daha iyi olur)
Sade içtiğim için ben şeker kullanmıyorum ama orta için 1 küp şekerli için 2 küp şeker
Cezve

Türk Kahvesi hazırlanışı
Cezvenize suyu soğuk olarak koyun. İçerisine şekeri ekleyerek biraz karıştırın. Türk kahvesini ilave edin ve hafif bir şekilde karıştırın. Çok kısık yanan ocağa cezveyi alın ve sabırla bekleyin. Kahve kabarmaya başladığında ocaktan alın ve köpüğü fincana bir çay kaşığı yardımı ile aktarın. Cezveyi tekrar ocağa alın ve tekrar kabaran köpüğü fincana aktarın. Bu işlemi 3 kez yapın. Kahvenizin tam olarak kaynamamasına özen gösterin. Bu aromayı bozacaktır. köpük aktarma işlemi bitince kahvenizi dikkatli ve yavaş bir şekilde fincana doldurun. Yanına lokum, çikolata gibi sevdiğiniz bir lezzet ve suyunuzu aldınız mı tamamdır. Bol keyifli ve kahveli günler dilerim.

Kahve sohbetiniz hiç eksik olmasın 🙂

3 Yorum Var

  1. Teşekkürler, ben de bir erkek olarak kahveyi bu şekilde yapıyorum ve çok çok lezzetli oluyor. Ancak şimdi kahve makıneleri çıktı daha çabuk oluyor ve de lezzetini de pek eksik etmıyor diyebilirim . S. Çetintaş

  2. Öyle güzel anlatmışınız ki elinize sağlık, elinizden bir kahve içmek iyi olurdu. ))

Yorum Yaz

Pin It