Diyet

Yavaş metabolizma bana vız gelir – metabolizmayı hızlandırın

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Zayıflamak için hızlı metabolizma şart. Kilo problemi olan hemen hemen herkesin ortak derdidir yavaş çalışan metabolizma. Peki, metabolizmanızı hızlandırmak için ne yapmalısınız?

Koşun

Koşmak, sadece kalori yakmanızı sağlamaz, aynı zamanda yaşlanma sürecini de yavaşlatır.
Metabolizmayı çalıştırmak için hareket, daha fazla hareket!

Ağırlık kaldırın

Yağsız kas oluşturmak ve var olanları korumak metabolizma hızını yüksekte tutar, çünkü kaslar yağlardan daha fazla enerji kullanır, aynı zamanda daha fazla kalori yakar.
Haftada üç kez, 20’şer dakika kaslarınızı güçlendirme egzersizi yapmayı hedefleyin.

Kardiyo yapın

Yüksek yoğunluklu ve aralıklı kardiyo çalışması yapın. Yani 20 saniye yüksek performans, 10 saniye rahat tempo gibi aralıklı çalışın. Bu şekilde çalışmak, hızlı ve etkili sonuç verir, üstelik egzersizden 30 dakika sonra metabolizma hızınızı iki katına çıkarır.

Sık yiyin

Vücudunuz yiyecekleri sindirmek için bir miktar enerjiye ihtiyaç duyar. Dolayısıyla az (200 kalori civarında) ama sık yemek, metabolizmanızı canlandırır. Örneğin, öğle yemeğinizin yarısını saat 12’de yiyorsanız, kalanını da öğlen 2’de bitirin.

Daha fazla su için

Metabolik kimyasal reaksiyonu harekete geçirmenin anahtarı sudur. Yeterince su içmezseniz, metabolizmanız daha az etkili hale gelir. Günde 2 litre su içmeye çalışın.
Meyve, sebze ve diğer sıvılardan aldığınız su miktarı hariç…

Lifli gıda tüketimini artırın

Lifli gıdaları sindirmek kolay değildir ve bu iyi bir şeydir. Lifli gıdaları sindirmek için fazladan enerji harcarsınız ve metabolizmanızı canlı tutarsınız. Günde 25 ila 30 gram kadar lifli gıda yemeyi hedefleyin.

Proteinden vazgeçmeyin

Proteinlerdeki amino asitler kas yapısını onarır ve bu, vücut için çok gereklidir. Çünkü kaslar azaldığında metabolizma yavaşlar. Uzmanlar, kadınların günde 70 gram kadar protein tüketmeleri gerektiğini söylüyor.

Yorum Yaz

Pin It