Egzersiz

4 adımda mükemmel bacaklar!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Sütun gibi bacaklara sahip olmak her kadının hayali. Ne yazık  ki bacaklarımızı uzatmamız mümkün değil ancak basit hareketleri düzenli olarak yaparak daha düzgün ve ince bacaklara kavuşabiliriz. İşte ince ve düzgün bacaklara sahip olmak için yapılması gereken 4 basit egzersiz…


1- Wall Squat:
Duvar ile bel çukurunuzun arasına bir top koyarak başladığınız bu hareket, kalçanız ve bacaklarınız için oldukça etkili.
Bel çukurunuzun arasına top yerleştirdikten sonra ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve kalçanızı diz seviyesine kadar indirin. 1-2 saniye diz seviyesinde bekledikten sonra tekrar yukarı kalkın ve bu hareketi en az 12 kere  2 set olarak tekrarlayın.

2- Lunge:
Vücudunuzun üst kısmı sabit kalacak şekilde öne doğru bir adım atın ve dizinizi 90 derece bükerek aşağıya doğru inin. 1-2 saniye bu pozisyonda kaldıktan sonra tekrar yukarı kalkın ve başlangıç pozisyonuna geçin.
Bu haretekti her iki bacağınız için en az 12 kere 2 set şeklinde tekrarlayın.

3- Step Up:
Step tahtanızın bir adın gerisinde durun. Step tahtanız yoksa, diz seviyenizin biraz altına gelecek yükseklikte bir tahta bulun veya merdivenlerden yararlanabilirsiniz. Sağ ayağınızı tahtanın ortasına koyun ve karnınızı sıkarak kendinizi yukarı kaldırın ve tekrar aşağı inin. Bu hareketi her iki bacağınız için en az 12 kere 2 set olarak tekrarlayın.


4- Glute Kick
Dizlerinizin ve dirseklerinizin üzerinde, yüzüstü pozisyona geçin. Sağ dizinizi 90 derece bükerek yana doğru açmadan topuğunuz tavanı gösterecek şekilde havaya kaldırın ve indirin. Aynı hareketi her iki bacağınız için en az 12 kere 2 set halinde tekrarlayın.

9 Yorum Var

Yorum Yaz

Pin It