Diyet

Yağ yakan maydanoz kürü

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

İbrahim Saraçoğlu’nun harika önerilerinden biri daha. Hem yağ yakmanıza yardımcı olacak, hem karaciğerinizin yağlanmasını önleyecek, kolesterol düşürecek, hem de cildinizi güzelleştirecek harika bir  tarif ile daha karşınızdayım. Maydanozun sağlığımız ve güzelliğimiz için faydalarını bilmeyen yoktur. Ben bugün sizlere hem sağlığınızı düzenleyecek hem de sizi güzelleştirecek bir tarif vereceğim.  15 gün süren bu harika kürü deneyin. Farkı göreceksiniz. 


Hazırlanışı:
15-16 tane taze maydanozu mutfak robotunuza veya blendırınıza elinizle biraz parçalayıp atın ve üzerine yarım limon suyu (iki yemek kaşığı) ve yarım bardak su ilave edin. Mutfak robotunuzu çalıştırın, iyice karıştırdıktan sonra sabah kahvaltısından en erken on dakika önce aç karnına tamamını için. Onbeş gün ara vermeden her gün sabah bu kürü uygulayın ve onbeş günlük uygulamadan sonra bir hafta ara verin. Bir hafta aradan sonra tekrar onbeş gün aynı şekilde uygulayın ve kürü sonlandırın.  Beş-altı ay sonra durumunuza göre bu kürü aynı şekilde tekrar edebilirsiniz.

Uyarı
Düşük tansiyon (hipotansiyon) şikâyetiniz var ise, maydanoz kürünü dikkatli uygulamanızı öneririm. Çünkü, maydanoz kürü tansiyon düşmesine neden olabilmektedir. Ayrıca Maydanozun içerdiği apiol maddesi her ne kadar uçucu özelliği olan bir yağ ise de, kalsiyumun emilmesini engelleyici (kalsiyum antagonist) özelliği de çok güçlüdür. Bu nedenle kalsiyum eksikliği  problemi ve osteoporoz rahatsızlığı olanların maydanozu ölçülü tüketmeleri gerekir. 

Yorum Yaz

Pin It