Egzersiz

3 Adımda Kalça Şekillendirme

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Yuvarlak, kalkık ve sıkı kalçalara sahip olmak hepimizin hayali. Peki bu hayalimize aslında basit yöntemlerle hızlıca sahip olabileceğinizi biliyor musunuz? Kalça şekillendirmek, aslında zor gibi görünen ama biraz prensipli bir çalışma ile hızlı sonuç alınan bir süreç. Düzenli yapılacak tekrarlar sonucu 4 basit hareket ile siz de kısa sürede arzu ettiğiniz sıkı kalçalara sahip olabilirsiniz. Kalça şekillendiren evinizin ortamında ve aletsiz uygulayabileceğiniz egzersizler için yazının devamını mutlaka okuyun…


Süperman Hareketi

Kısa sürede etki eden ve olumlu sonuçlarla yüz güldüren bir hareket olan Süperman hareketi ile işe başlayalım. İnceltici ve sıkılaştırıcı bir etkiye sahiptir. Bu hareket için yere bir mat serin ya da ince bir battaniye de işinizi görecektir. Yüzüstü dümdüz uzanın. Kollarınız ileriye doğru uzatılmış olacak. Aynı anda kollarınız, göğsünüz, başınız ve ayaklarınızı yukarıya kaldırın. Pozisyonunuzu koruyarak 5 saniye bekleyin ve bu hareketi ilk başlangıçta 6 kez tekrarlayın.

Hip Rolls Hareketi

Şimdi sırada kalçaları etkili bir şekilde çalıştıran Hip Rolls hareketi var. Sırtüstü şekilde yere uzanın. Topuğunuz yere basacak şekilde bir ayağınızı kalçanıza yaklaştırın. Diğer ayağınızı ise dümdüz havaya doğru uzatın. Duruşunuzu bozmadan yere basan ayağınızdan destek alarak kalçanızı havaya kaldırın. 5 saniye kadar bekleyin ve her iki ayak için 6’şar kez tekrar edin.

Curtsy Squat Hareketi

Ayaklarınız omuz hizasında açık olacak şekilde ayakta durun. Bir ayağınızı dizden bükerek diğer ayağınızın arkasına getirin. Bu şekilde ayaklar arasında 2 adımlık mesafe olmasına özen gösterin. Dik durmaya çalışarak çömelin ve biraz bekleyerek ilk pozisyona gelin.

Yorum Yaz

Pin It