Genel

Muzlu Parfe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Parfe 1894 yılında yapılmaya başlayan, dondurulmuş bir tatlı türüymüş. Parfe fransızca mükemmel (kusursuz) demekmiş. İsteğe göre farklı malzemelerle hazırlanan parfe, Fransada parfeit şeker, yumurta ve krema çırpılarak yapılmış, dondurulmuş tatlı anlamına geliyormuş.(kaynak: Wikipedia)
Tatlımızın tarihini de öğrendiğimize göre şimdi mükemmel tadın malzemelerine geçebiliriz. Aslında tamamen size bağlı olan parfe malzemeleri konusunda biz kendi seçtiğimiz malzemelerle bir tarif vereceğiz.


Malzemeler:
  • 2 paket sade krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • Yarım paket pötibör bisküvi
  • 4-5 adet halley
  • 4 yemek kaşığı damla çikolata
  • 2 adet çikita muz:)
  • Üzeri için hazır çikolara sos yada bitter çikolatayı benmari usulü eritebilirsiniz.

İsteğe bağlı olarak pötibör kullanmadan sadece halley kullanılarak da yapılabilir, tarife çilek ekleyebilirsiniz.

Yapılışı:

2 paket krem şanti ve 2 paket süt derince bir kapta kıvam alıncaya kadar çırpılır. Bisküvi ve halleyler  irice kırılarak krem şantinin üzerine eklenir. Üzerine 4 yemek kaşığı damla çikolata ve küçük küçük doğradığımız 1 muz da eklenip sptatula ile karıştırılır.
Parfenin yapılacağı kaba biz kelepçeli kalıp tercih ettik streç film yerleştirip kalan diğer muz dilimlenerek fotoğraftaki gibi yerleştirilir. Üzerine parfe karışımı ilave edilir ve spatula ile üzeri düzeltilir. Streç filmin dışarıda kalan kısmı da üzerine örtülür. Dondurucuda 2-3 saat ki biz en az 3 saat öneriyoruz dondurulur. Servis edilmeye yakın dondurucudan çıkartılıp üzerindeki streç film açılıp servis tabağına muzlar üstte kalacak şekilde ters çevrilir. Üzerindeki streç film dikkatli şekilde açılır ve çikolata yada meyve sosu ile üzeri süslenerek servise hazır hale getirilir.
AFİYET OLSUN!

Mor Hastası

4 Yorum Var

Yorum Yaz

Pin It