Diyet

Yağ yaktıran en etkili zayıflama çayları

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
yağ-yakan-çaylar-sendeincel

Fazla kilolar zaman zaman hepimizin derdi oluyor. Zayıflamak için birçok yöntem mevcut.  Diyet listeleri, operasyonlar, bölgesel zayıflama aletleri, mide kelepçeleri, zayıflamaya yardımcı ürünler ve zayıflama hapları. Zayıflamak isteyenlerin başka bir seçeneği daha var. Dengeli beslenme ve egzersiz yaparken bitkisel zayıflama çaylarından faydalanmak. Zayıflama çaylarında pek çok seçenek bulunuyor. Bugün sizlere en etkili zayıflama çayları hakkında bilgi vermek istiyorum. Yağ yaktıran, ödem söktüren, iştah kesen en etkili zayıflama çayları eminim çok işinize yarayacak.İşte en etkili zayıflama çayları

Ödem söktüren zencefil çayı

en-etkili-zayıflama-çayları-diyet

Kilo vermenin en büyük engellerinden biri de ödemdir.  Kilo vermek istiyorsanız ilk olarak yapmanız gerek şey ödem atmanız olacaktır. Ödem atmak için birazdan vereceğim ödem söktüren çay tarifini uygulayabilirsiniz.

Malzemeler
1 tatlı kaşığı taze zencefil
2 kalın dilim limon (Kabukları ile birlikte)
1 su bardağı sıcak içme suyu

Hazırlanışı
Sıcak suyun içerisine zencefil ve limon dilimlerini ekleyin. 5 dakika kadar demlenmesi için bekleyin. Günde bir fincan yemeklerden yaklaşık 15 dakika önce tüketin.

İştah kesen tarçın çayı

Tarçının termojenik etkisi vardır. Vücut ısısını arttırır, metabolizmayı hızlandırır ve iştah keser. Tarçın çayını sadece tarçın ile hazırlayabilir ya da içtiğiniz bitki çaylarına bir miktar tarçın ilave edebilirsiniz.

Malzemeler
1 adet çubuk tarçın
1 bardak kaynar su

Hazırlanışı
Kaynar suyun içerisine çubuk tarçını ekleyin ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra tarçını suyun içerisinden tarçını çıkartın.  Yemeklerden önce tüketebileceğiniz çayınız hazır bile.

Metabolizma hızlandıran çay tarifi

Metabolizma hızlandıran en etkili zayıflama çayları arasında liste başı olabilecek bir tarif. Metabolizma hızlandırmayı hedefleyen pek çok besinin buluşması ile oluşan bu tarif aynı zamanda oldukça lezzetli.

Malzemeler
1 elma
1 limon
1 çubuk tarçın
1 yemek kaşığı yeşil çay
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 litre sıcak su

Hazırlanışı
Elma ve limonu yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan doğrayın. Sürahi içerisine aldığınız sıcak içme suyunun içerisine tüm malzemeleri ilave edin. En az 5 saat bekleyin. Karışımı geceden de hazırlayabilirsiniz.  Karışımı süzün ve her yemekten 10 dakika önce büyük bir bardak tüketin.

Ödem söktüren maydanoz çayı

Yağ yaktırıcı bir özelliği bulunmamasına rağmen diyet listelerinin vazgeçilemeyen besini maydanozu bu kadar önemli kılan maydanozun sindirim kolaylaştırıcı ve ödem söktürücü özelliğidir.

Malzemeler
2 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1 bardak su

Hazırlanışı
Bir cezve içerisinde suyu kaynatın. Su kaynayınca ocağı kapatın ve maydanoz yapraklarını suyun içerisine ilave edin. Bu şekilde demlemeye bıraktığınız karışımı ılınınca süzün ve ılık olarak tüketin. Günde en fazla 2 fincan içmenizi öneriyorum.

Yorum Yaz

Pin It