Diyet

Göbek eriten zencefil kürü nasıl yapılır?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Göbek eriten zencefil kürü nasıl hazırlanır
Göbek eriten zencefil kürü

Alınan fazla kilolar genelde ilk olarak göbek bölgesinde toplanır ve göbek eritmek oldukça zordur. Bir türlü gitmek bilmez. İnatçı göbek yağları ile vedalaşmaya hazır mısınız? Cevabınız evetse size harika bir zayıflama kürü tavsiyesi ile geldim.  Göbek eriten zencefil kürü kısa sürede etki eden ve göbek yağlarını hedef alan biz zayıflama kürü. Hızlı hazırlanan, kolay uygulanan ve hızlı sonuç veren zayıflama kürü diyebiliriz.

Göbek eriten zencefil kürü malzemeleri

Bir küçük parça ince kıyılmış zencefil

5 adet taze nane yaprağı

5 adet taze fesleğen yaprağı

Bir tutam yeşil çay yaprağı

2 su bardağı içme suyu

Göbek eriten zencefil kürü nasıl hazırlanır?

Bir tencere ya da demliğe suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içerisine zencefil, yeşil çay, nane ve fesleğen yapraklarını ekleyin. Malzemeleri ekledikten sonra 2 dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan alın. Ilınmaya bırakın ve ılındıktan sonra süzün. Süzdüğünüz göbek eriten zencefilli çayın içerisine dilerseniz 1 çay kaşığı kadar limon suyu da ilave edebilirsiniz.  Göbek eriten zencefilli çayınız hazır. Karışımı sabah, öğle ve akşam yemeklerden önce tüketebilirsiniz.

Zencefilin faydaları

  • Mide bulantılarına çok iyi gelir. Bu nedenle özellikle hamileler tarafından sıklıkla kullanılır.
  • Sindirim sistemini düzenler . Şişkinliği önler.
  • Mide ve bağırsak iltihaplarını tedavi edicidir.
  • Gıda zehirlenmelerinde kullanılır.
  • Ateş düşürücüdür.
  • Öksürük, grip gibi soğuk algınlığı ile ilgili hastalıklarda iyi gelir.
  • Solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılır.
  • Isıtıcıdır. Bu özelliği nedeniyle soğuk günlerde tüketilirse koruyucu olur.
  • Metabolizma hızlandırır.
  • Yağ yaktırır.
  • Zayıflamaya yardım eder.

Son zamanlarda ülkemizde tüketimi artan zencefil, mutlaka her evde olması gereken ve faydaları sayılamayacak kadar çok olan bir bitkidir. Özellikle soğuk algınlığı rahatsızlıklarında, romatizmal hastalıklarda ve iltihaplı hastalıklarda tedavi edici formüllerde zencefil yer alır. Isıtıcı, metabolizma hızlandırıcı, yağ yakıcı etkileri nedeniyle son zamanlarda diyet yapanlar, kilo vermek isteyenler arasında oldukça popüler olmuştur.  Soğuk kış günlerinde düzenli olarak tüketmenizi şiddetle tavsiye ettiğim zencefili çayınıza ya da sütünüze ekleyebilir, yoğurt içerisine zerdeçal ve tarçınla birlikte ekleyerek başka bir göbek eriten yoğurt kürü hazırlayabilirsiniz.

 

3 Yorum Var

  1. Çok güzel bir paylaşımda bulunmuşsunuz. Bence herkes zencefilin faydalarını bilmeli ve mutlaka kullanmalı. Ben her akşam zencefil ve limon çayı içerim. Bazen bu karışıma zerdeçal kattığım da oluyor. Bunu yapmaya başladığımdan bu yana bağışıklık sistemimin güçlendiğini ve artık grip türünden sinir bozucu hastalıklara yakalanmadığımı fark ettim. Teşekkürler bu güzel paylaşım için…

  2. Pingback: Göbek eriten baharat kürü nasıl yapılır? - Sen de İncel

  3. Pingback: Bir gecede ödem attıran yöntem - Sen de İncel

Yorum Yaz

Pin It