Diyet

Toksin attıran ev yapımı çay tarifi – Evde olan malzemelerle

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
toksin attıran ev yapımı çay tarifi
toksin attıran ev yapımı çay

Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, stres ve çevresel faktörler nedeniyle vücudumuzda biriken toksinler, sağlığımızı olumsuz etkiler. Vücutta toksin birikmesi nedeniyle karaciğer rahatsızlıkları,  soğuk algınlığı gibi bağışıklık sistemi ile ilgili rahatsızlıklara sık yakalanmak ve cilt bozuklukları oluşabilir. Bu gibi sağlık problemlerini vücudumuzu toksinlerden arındırarak aşabiliriz. Bugün size bu amaca hizmet eden toksin attıran ev yapımı çay tarifi vermek istiyorum. Her evde olan malzemelerle hazırlanan bu çay sayesinde bedenimizi toksinlerden arındırmak mümkün.

Toksin attıran ev yapımı çay, 3 hafta süresince içilebilir. Hazırlayacağınız çayı sabahları içmeyi alışkanlık haline getirdiğiniz çay ya da kahvenin yerine ya da öğle ve akşam yemeklerinden sonra tüketebilirsiniz. Çay içerisine tatlandırmak amacıyla şeker eklemeyin. Bunun yerine bal, pekmez gibi doğal tatlandırıcıları ilave ederek tüketin.

Toksin attıran ev yapımı çay nasıl hazırlanır?

Toksin atmak için tüketeceğiniz bu çayı hazırlaması çok kolay olmasına rağmen çok etkilidir.

Malzemeler

1 tutam mürver ağacı çiçeği

1 tutam adaçayı

1 tutam papatya

1 tutam yeşil anason

1 tutam uyuzotu

1 bardak kaynar içme suyu

Hazırlanışı

Mürver ağacı çiçeği, terleterek ödem attıran önemli bir bitkidir. Bu nedenle toksinleri atmak, sindirimi düzenlemek ve sinirleri yatıştırmak amacıyla kullanılabilir.

Kaynamış bir bardak suyun içerisine eşit miktarlarda mürver ağacı çiçeği, uyuzotu, yeşil anason, papatya ve adaçayını ilave edin. 5 – 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Süzün ve isterseniz doğal bir tatlandırıcı ile tatlandırın. Gün içerisinde 3 fincana kadar tüketebilirsiniz.

Vücuttan toksinleri atmak için ne yapmalı?

  • Gün içerisinde bol bol su için.
  • Hazır ve işlenmiş gıdalardan uzak durun.
  • Taze sebze ve meyve tüketmeyi unutmayın.
  • Düzenli egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.  Böylece bağışıklık sisteminiz güçlenir ve dayanıklılık seviyeniz artar.
  • Toksin attıran besinler tercih edilmeli.
  • Toksin atmayı sağlayan bitkisel çaylar tüketilmeli.

Vücudunuzda biriken toksinlerden kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Yukarıda verdiğim tarifi 3 hafta boyunca içmeli ve yine yukarıda belirttiğim maddeleri yaşam şekliniz haline getirirseniz toksinlerden kurtulmanız oldukça kolay. Toksinlerden arındığınızda daha sağlıklı, daha mutlu ve daha enerjik olacaksınız. Ayrıca cildiniz daha pürüzsüz ve ışıl ışıl olacak.

Yorum Yaz

Pin It