Genel

Kontrol Yayıncılık DHS 3 Yaş Yorumlarım

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
kontrol yayıncılık dhs 3 yaş
kontrol yayıncılık dhs 3

Yaşı kaç olursa olsun çocuklarımızın psikolojik ve zihinsel gelişimlerini destekleyen etkinlikleri birlikte yapmak çok önemlidir. Ebeveyn ve çocuk arasında bağları güçlendirir ve çocuğun başarısını olumlu yönde etkiler.  Benim de 14 yaşında bir kızım ve 3 yaşında bir oğlum var. Kızımı büyütürken birlikte etkinlikler yapmaya önem gösterdim ve eğitim hayatında bunun faydalarını çok gördüm. Elbette o yıllarda şimdi olduğu gibi dikkat ve hafıza geliştiren etkili ve hazır setler bulunmuyordu. Kısıtlı imkanlarla kendim bir şeyler hazırlıyordum. Oğlumu yetiştirirken de kendisini keşfedebileceği, yeteneklerini geliştirebileceği ve odaklanmasını sağlayacak etkinlikler yapmaya özen gösteriyorum. Son yıllarda faydalanabileceğimiz materyaller fazlası ile mevcut.  Benim için bu materyalleri alanlarında uzman kişilerce hazırlanmış olması çok önemli. Bu nedenle oğlumla çalışacağımız ilk dikkat ve hafıza setini titizlikle seçtim.  Kontrol Yayıncılık DHS 3 yaş bizim için yeni bir deneyim oldu bu deneyimi sizinle paylaşmak istedim.

Kontrol Yayıncılık DHS içerisinde bulunanlar

Set A ve B olarak adlandırılan iki kitaptan oluşuyor.  Kitapların her biri 128 sayfa. Eğitimci kadro ve Uzm. Psk. Esra Tanrıverdi tarafından hazırlanan kitaplar içerisinde bulunan görseller yine çocukların yaş grubuna uygun olarak  ve toplumsal değerler gözetilerek hazırlanmış. Kitapları incelediğimde ilk dikkatimi çeken sayfaların sürekli kendisini tekrar eden sıkıcı içeriklerden arınmış olması oldu.  Çocuk kaç yaşında olursa olsun bu tür geliştirici etkinliklerin sıkıcılıktan uzak, eğlenceli ve merak uyandırması çok önemli.

Kontrol Yayıncılık DHS 3 Yaş Kazanımları

Setin vadettiği kazanımlar ;

  • Görsel ve işitsel dikkat alanlarının aktif bir şekilde çalışmasını destekler.
  • Renkler, kavramlar, geometrik şekiller gibi bilgileri öğretir.
  • Soyut, yaratıcı ve düşünme becerileri geliştirir.
  • Okul öncesi ve ilköğretim çağında olan çocukların öğrenme sistemlerini çalıştırır.
  • Dil- bilişsel alanın etkili kullanımını sağlar.
  • Çalışma belleği aktif şekilde çalıştırır ve geliştirir.
  • Ders başarısında artış görünür.
  • Konsantrasyon süresi artar.
  • Farklı yollardan problem çözme yeteneği gelişir.
  • Okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneği gelişir.
  • İnce motor kasları gelişir.

Biz başladık ve çok memnun kaldık.  Oğlum etkinlikler çok zorlanmadan hafif yardımlarla yapabiliyor. Etkinlik saatinde çok eğleniyor. En kısa zamanda yine Kontrol Yayıncılık setlerinden görsel dikkat setini denemek istiyorum.

 

Son söz: Üstüne basa basa bu tür etkinliklerin çocuğun eğitim hayatı boyunca elde edeceği başarıları ciddi anlamda ve olumlu yönde etkilediğini söylemek istiyorum. Çocuklarınızı her zaman destekleyin.  14 yaşında olan kızım, bu tür etkinliklerin ışığında yeteneklerini çok erken yaşlarda ortaya çıkardı ve şimdi ne istediğini bilen, meslek seçimini yıllar önceden yapmış ve bu çizgide ilerleyen başarıları ile her zaman gurur kaynağım olan bir öğrenci. Şuan lise 1 öğrencisi. Liseye adaptasyon sürecinde de her zaman yaşına uygun anne kız etkinlikleri düzenleyerek sağlam adımlarla devam ediyoruz.  Oğlum Sarp için ise daha yolumuz uzun…

 

Yorum Yaz

Pin It