Genel

Liposuction Hakkında Merak Edilenler ve Bilmeniz Gerekenler

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Liposuction nedir
Liposuction
Görselliğin önemi arttıkça estetik cerrahiye olan ilgi de artmaya devam ediyor. Liposuction da en fazla uygulanan estetik operasyonlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Liposuction nedir? derseniz, basit bir şekilde “yağ aldırma” olarak tanımlanan bu operasyon, hem erkek hem de kadınlar için uygulanan bir estetik yöntemi. Kuşkusuz kadınlar tarafından daha fazla tercih ediliyor. Bunun nedeni, kadınların yapı olarak yağlanmaya daha elverişli bir anatomiye sahip olması. Kadınlarda en çok kalça, göbek, bacak, uyluk, yüz, karın gibi bölgelerde yağlanma probleminin yaşandığı görülüyor. Vücudun bu bölgelerinde biriken, diyet ve spor ile yok edilemeyen yağlardan şikayetçiyseniz, siz de liposuction ile daha fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Farklı Teknolojilerle Uygulanan Liposuction Türleri 

Vücudunuzdaki fazla yağlardan kurtulmanızı sağlayan yağ aldırma operasyonu bir zayıflama yöntemi değildir.  Vücudunuzun farklı bölgelerinde oluşan yağların yok edilmesini ve şekli bozulmuş vücudun yeniden iyi bir görünüme sahip olmasını sağlayan ve aynı zamanda bölgesel zayıflama imkanı sunan bir estetik uygulamasıdır. Operasyon dört ana metot ile uygulanır. Bunlar; klasik, lazer, ultrason (vaser) ve radyofrekans liposuction yöntemleridir.Klasik liposuction yöntemi genel anestezi altında uygulanan bir operasyondur, iyileşme süreci daha uzundur. Lazer ışını kullanılan liposuction yönteminde ise yağ dokusu lazer ışını ile parçalanır ve yağların vücut tarafından atılması sağlanır. Vaser liposuctionda yağları parçalamak için ses dalgaları kullanılır. Bu yöntemde yağ dokusu dışında hiçbir doku zarar görmez. Operasyondan sonra ağrı, morarma, şişlik gibi problemler oluşmaz.  Radyofrekans liposuctionda ise yağlanma olan bölgeye radyo dalgaları verilir ve yağ dokusunun erimesi sağlanır. Radyo dalgaları ile yapılan bu işlem, yağ dokusundan kurtulmanızı ve cildin sıkılaşmasını sağlar. 

Lazer Liposuction’ı Klasik Yöntemden Ayıran Avantajlar

Klasik yağ dokusu aldırma yönteminde yağ alınacak bölgeye sıvı enjekte edilir ve yağ dokusu parçalanarak vakumla emilir. Lazer liposuction işleminde ise sıvı verilmesinin ardından yağ dokusuna lazer ışını tatbik edilir ve bölgedeki yağların parçalanması sağlanır. Bu yöntemin en önemli avantajı kanama ve morluğa sebep olmamasıdır. Lazer liposuctionda ince damarlar bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra yağlar alınır. Lazer ışınları kullanılması nedeniyle klasik yönteme göre daha kansız bir uygulamadır. Ayrıca lazer ışınları klasik yöntemle kıyaslandığında daha fazla yağ dokusunun parçalanarak yok olmasını sağlar. Yağların klasik yöntemle alınması sonrası görülebilen sarkma problemi, lazer liposuction yönteminde görülmez. Lazer ile yapılan operasyonda cildi sıkılaştırmak ve toparlamak için kullanılan lazer dalga boyları ile yeni bağ dokusunun oluşumu sağlanmış olur. Uygulama yapılan bölgede gözle görülen bir sıkılaşma ve toparlanma gerçekleşir. 

Liposuction Kimlere Uygulanabilir?

Bu operasyon boy/kilo oranı ideal olmasına rağmen, bölgesel yağlanma problemi olan hastalara uygulanır. Doktor tarafından yapılan tetkik sonuçlarına göre liposuction için uygun olduğu tespit edilen ve 16 yaşından büyük olan kişilere uygulanabilir. Cilt altı yağ dokusu olan her yerde lazer liposuction uygulaması yapılabilir. En fazla uygulandığı alanlar; karın, kalça, göbek, bilekler, kollar, bel, sırt, gıdı ve diz içleridir. Erkeklerde görülen meme büyümesi  tedavisinde de etkili bir yöntem olarak tercih edilir. Bu yöntem daha önce gerçekleştirilen ancak istenilen sonucu vermeyen operasyonlardan sonra da başarıyla uygulanabilir. İşlem sınırlı bölgede gerçekleştirilmiş ise liposuction sonrası hastalar günlük hayatlarına hemen devam edebilirler. Uygulama daha geniş bir bölgede gerçekleştirilmiş ise hastalar, birkaç gün sonra iş ve sosyal hayatlarına devam edebilirler. 
Siz de vücudunuzda deformasyona neden olan yağlardan kurtulmak ve daha fit bir görünüme sahip olmak istiyorsanız Estetik ve Cerrahi Uzmanı Alpaslan Topçu‘dan randevu alabilirsiniz.

Yorum Yaz

Pin It