Genel

Yıpranan ve yanan saçlar için limon tuzu maskesi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Yanan saçlar için limon tuzu maskeSağlıklı saçlar hiç kuşkusuz güzelliğimizin tamamlayıcısıdır.  Saçımızın fazla işleme maruz kalması, saç boyaları ve özellikle açıcı türevi kimyasallar saçımıza ne yazık ki fazlaca zarar verir. Saçlarımız küser, yıpranır ve bazen de sonuç daha kötü olur. Saçlarımız yanar. Islandığında hamur gibi yumuşayan, kopan ve lastik gibi sünen saçlar ne yazık ki yanmış saçlardır. Bugün size yanan saçları kurtarmak için bir maske tarifi vereceğim. Eskiden kuaförlerde röfle sonrası saçları toparlamak için kullanılan ve son samanlarda Kuaförüm Sensin adlı programda yeniden gündeme gelen Yanan saçlar için limon tuzu maskesi tarifi vereceğim.  Yanan saç nasıl kurtarılır diye düşünüyorsanız bu tarifi mutlaka uygulamanızı tavsiye ediyorum.

Yanan Saçlar nasıl kurtarılır?

Yanan saçlarda dökülme, kopma, sünme gibi sorunlar görülür. Yanan saçlar için limon tuzu maskesi sayesinde saçlarınızı yeniden onarabilir ve eski sağlığına kavuşturabilirsiniz.

Malzemeler

Yarım su bardağı su

5 adet limon tuzu

Hazırlanışı

Bir kabın içerisine su ve limon tuzunu alın ve kaynatın. Limon tuzu eridiğinde ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin. Ilınan karışımı saçınıza cila yapar gibi sürün ve 10 dakika kadar bekletin. Bekleme süresinin ardından saçı ılık su ile durulayın. Hafif nemli saçınıza keratin ve protein içeren durulanmayan bir bakım kremi uygulayın.  Maskeyi ayda 2 kere uygulamanız yeterli olacaktır.

Yorum Yaz

Pin It