Genel

Burun Dolgusu Nedir? Ameliyatsız Burun Estetiği Mümkün Mü?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
burun dolgusu
Burun dolgusu nedir

Yüzdeki görünümü daha iyi hale getirmek için yapılan estetik uygulamaların en sık tercih edilenlerinden biri burun estetiğidir. Burun estetiğinde en sık başvurulan yöntemlerden biri de burun dolgusu yöntemidir. Klasik burun estetiğinden farklı bir yöntem olan bu teknik, hayalinizdeki buruna kavuşmanızı sağlayabilecek cerrahi olmayan bir seçenektir. Ameliyatsız burun estetiği uygulamalarını merak ediyorsanız, aşağıda burun dolgusu hakkında işinize yarayabilecek bilgileri sıraladık.

Burun Dolgusu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız burun estetiği tekniklerinden biri olan burun dolgusu, burun şeklini iyileştirmek amacıyla yapılan ve cerrahi olmayan bir işlemdir. Bu yöntemle yapılan burun estetiğinde deri altına hyaluronic asit gibi dolgu malzemeleri enjekte edilerek burundaki girinti ve çıkıntıların, asimetrilerin düzeltilmesi hedeflenir. İşlem sırasında ilk olarak dolgunun yapılacağı hedef bölgeye lokal anestezik krem uygulanır. Bir süre bekledikten sonra uygulama öncesi belirlenen bölgelere dolgu malzemesi doktorunuz tarafından enjekte edilir. Yaklaşık 20-30 dakika süren işlem sonrası antibiyotikli merhem sürülür ve uygulama yaptıran kişiye ilk gün yüzüstü yatmaması tavsiye edilir. Dolgu uygulamasının ardından işlem gören bölgelerde geçici hafif şişlik ve morluklar gözlemlenebilir. Uygulama boyunca herhangi bir kesi işlemi yapılmadığından işlem bittikten hemen sonra taburcu olabilir ve normal hayat akışınıza sorunsuzca dönebilirsiniz.

Burun Dolgusunun Uygulama Alanları Nelerdir?

  • Burun eğriliklerinin giderilmesi veya sorunun hafifletilmesi
  • Burundaki asimetrik görünümün düzeltilmesi
  • Burun ucunun kaldırılması
  • Burun kemeri ve burun sırtındaki çöküntülerin düzeltilmesi
  • Burun kontürünün yumuşatılması
  • Burun estetiği ameliyatı sonrası burundaki hafif asimetrilerin düzeltilmesi

Yukarıda belirttiğimiz sorunların burun dolgusu uygulanarak ameliyatsız olarak ortadan kaldırılması ile daha güzel bir burun görüntüsü elde etmek mümkündür.

Burun Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?

20-30 dakikada tamamlanan ve kemik ve kıkırdak yapısına müdahale edilmeden uygulanan burun dolgusu işlemi yaklaşık olarak 12-18 ay arası bir kalıcılığa sahiptir. Uygulamanın etkileri geçtikten sonra kişi eğer isterse uygulamayı tekrar yaptırabilir ve etkileri devam ettirebilir.

Burun Dolgusunun Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Burun yapınızın yüzünüz ile uyumlu hale gelmesini hedefleyen bu dolgu uygulamasında kullanılan dolgu malzemeleri zaten vücudunuzda kendiliğinden bulunan maddeler olduğundan bir süre sonra her şey eski haline geri döner. Uygulamanın geri dönüşümlü olması çok büyük bir avantajdır ve yaptıran kişilerin daha az tereddüt yaşamasını sağlar. Eğer uygulama yaptırdığınızda sonuçtan memnun kalmazsanız veya dolguyla ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız dolgunun hemen eritilip geri döndürülebilme imkanı da vardır. Risk faktörünün küçük ve uygulamanın geri dönüştürülebilir olması, sebebiyle burun dolgusu tekniğini klasik burun estetiği uygulamasına tercih edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Burun dolgusunun tek dezavantajı ise yapabileceklerinin sınırlı olması. Burun dolgusu işleminde kemik ve kıkırdağa herhangi bir müdahale yapılmadığından burun küçültme, ileri boyutta bir tümsek veya aşırı eğrilik gibi durumlarda dolgu işlemi tek başına yeterli olmayabilir.

Burun Dolgusu Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Eğer burnunuzda değişiklik yapmak istiyorsanız, ameliyata cesaret edemiyorsanız ya da ameliyat öncesinde burnunuzdaki değişikliklerin nasıl olacağını önceden görmek istiyorsanız burun dolgusu tekniğini tercih edebilirsiniz. Dolgu işlemi ameliyattan daha ucuzdur ve memnun kalmadığınız sonuçları düzeltmesi çok kolay olduğundan daha risksizdir. Ancak bazı burunların ameliyatsız yöntemlerle tam olarak düzeltilmesi pek mümkün olmadığından alanında uzman bir estetik cerraha başvurmak ve nasıl bir yol izleyeceğinize onunla birlikte karar vermek iyi olacaktır.

Uygulamayı yaptırmaya karar verdikten sonra dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli unsur ise nerede ve kim ile çalışacağınızdır. Çünkü dolgu uygulamaları için birçok farklı marka ve ürün mevcuttur. İçlerinde en güvenilir olan ise hyaluronic asit ve türevleridir. Uygulamada kaliteli ve uygun malzeme, doğru ve maharetli eller tarafından uygulanmalıdır ki istediğiniz sonucu sağlıklı bir şekilde elde edebilin. Siz de burun dolgusu yaptırmak ve güvenle güzel sonuçlar elde etmek için kendinizi emin ellere teslim etmek istiyorsanız Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alpaslan Topçu’ dan randevu alabilirsiniz.

Yorum Yaz

Pin It