Genel

Saç çıkartan sarımsak kürü nasıl yapılır?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Saç çıkartan sarımsak kürü nasıl yapılır
Saç çıkartan sarımsak kürü

Sağlığımız için önemli faydaları olan ve uzmanlar tarafından sık sık tüketilmesi gerektiği vurgulanan sarımsak, güzelliğimiz için de çok ama çok faydalı. Saç dökülmesini durduran ve yeni saç çıkmasına olanak sağlayan sarımsak, saç bakımında da önemli bir role sahip.  Kokusu nedeniyle çoğu zaman uzak durduğumuz sarımsak saç dökülmesinden tutun cansız saç problemine, kepekten tutun saç tellerinin kopmasına kadar pek çok sorun ile savaşıyor. Saç çıkartan sarımsak kürü tarifini tüm bu problemleri yaşayan okurlarım için paylaşıyorum. Sarımsak saç çıkartır mı? sorusunun yanıtını yazının devamında bulacaksınız.

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saçın sağlıklı uzamasına yardımcı olan sarımsak, saç sağlığı için önemli olan kalsiyum, selenyum, sülfür ve bir çok vitamin açısından zengindir.

Sarımsağın saça faydaları

  • Saç dökülmesini önler
  • Saça canlılık kazandırır.
  • Kepek problemi ile savaşır.
  • Yeni saç çıkmasına yardım eder.
  • Saç tellerinin kopmasını engeller.
  • Saç derisini tedavi eder.

Saç çıkartan sarımsak kürü nasıl yapılır?

Saçınızı onarmak için sarımsaktan faydalanmak istiyorsanız en güzeli sarımsağı doğrudan kafa derinize uygulamaktır. 3-4 diş sarımsağı ezin ve kafa derinize masaj yaparak yedirin. 1 saat kadar bekledikten sonra saçınızı yıkamadan zeytinyağı ile masaj yapın. Bu işlemin ardından saçınızı bone ya da havlu yardımı ile kapatın. Sabaha kadar bu şekilde bekleyin ve sabah kalktığınızda her zaman yıkadığınız gibi şampuanlayarak saçınızı temizleyin.

 

1 Yorum Var

  1. Bu sarımsak kürünün saçlar için kesinlikle etkili bir kür olacağına inanıyorum, yalnız evde kimse yokken bunu yapsak daha mı iyi olur acaba 😀 Malum, sarımsağın kokusu keskin 😀 …

Yorum Yaz

Pin It