Diyet

Diyet motivasyonu için 5 temel kural

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Diyet motivasyonu

Büyük umutlarla başladığımız diyetler genellikle hüsranla sonuçlanır. Diyetlerin sonuca ulaşmamasının en büyük nedenlerinin başında diyete sadık kalmamak gelir. Diyeti yarıda bırakmamak için uygulamanız gereken basit yöntemleri sizin için derledik.  Diyet yaparken diyet motivasyonu çok önemli . İşte diyete sadık kalmak için 5 temel kural…

İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçları bu konuda aslında oldukça belirleyici. Araştırmaya göre : Kadınlar yılda 3 kez diyete başlıyorlar ve diyetin ömrü ortalama 19 gün ile sınırlı kalıyor.  Diyet yapanların 3’te 2’si ise ilk 5 günün ardından zararlı abur cuburlara yöneliyorlar.  Amacımız bu kadar belliyken diyeti sürdürmek neden bu kadar zorlayıcı?

Diyet değil yaşam tarzı

Diyet kavramından uzaklaşarak, yaşam tarzınızda değişiklikler yaparsanız uzun vadede formda olmanız kaçınılmaz. Yaşam tarzınıza uygun olmayan ani diyetler sizi amacınıza giden yolda yarıda bırakır. Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi yaşam tarzınız haline getirin.

Gerçekçi hedefler belirleyin

Zayıflamak istediğimizde bir anda sonuç istiyoruz. Hızlı kilo vermek, Mümkün olanı değil olmayana gözümüzü dikeriz. Olması imkansız hedefler belirlemek, motivasyonumuzun çabuk tükenmesine sebep olur. En ideal hedefiniz haftada 1 kilo kaybetmek olmalı ve emin adımlarla sonuca gitmeliyiz.

Buzdolabınızı düzenleyin

Diyet yaparken çevrenizde bulunan çikolatalar, cipsler ve tatlılar sizi yolunuzdan caydırabilir. Bu nedenle diyet yapmaya başlamadan önce çevrenizi ve özellikle buzdolabınızı düzenleyin. Çantanızda her zaman sağlıklı atıştırmalıklar, lif ve protein içeren barlar bulundurun. Buzdolabınız sağlıklı yiyeceklerle dolu olsun. Kolay ve sağlıklı tarifler araştırın ve uygulamaya geçin.

Aç kalmayın

Diyet yaparken yapılan en büyük hata çok fazla aç kalmaktır. İnanılmaz az yemek yeriz ve gün sonunda  hissettiğimiz açlık ve halsizlik irademizi fazlası ile kırar. Mutsuz oluruz ve en geç ertesi gün diyeti bırakırız. Diyet sırasında en iyisi vücudumuzu aç bırakmayacak düşük kalorili atıştırmalıklar tüketerek motivasyonumuzu her zaman yüksek tutabiliriz.

Duygusal açlığa dikkat edin

Çoğumuz aç olmamamıza rağmen kendimizi yemek yerken buluruz. Bu duygusal açlık içinde olduğunuzu gösterir. İhtiyacımız olmamasına rağmen yemek yemek oldukça tehlikelidir ve hemen kontrol altına almamız şart. Aç değilken bir şeyler yemek istiyorsanız hemen başka bir aktiviteye yönelin.  Yürüyüşe çıkın, evdeyseniz dans edin, müzik dinleyin…

Yorum Yaz

Pin It