Diyet

Diyet yapmadan kilo vermek bu yöntemlerle çok kolay

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Diyet yapmadan kilo vermek

Zayıflamak istiyorsunuz ama diyet listelerine bağımlı kalmak, gram ya da kalori saymak size göre değil mi? Diyet listelerine saplanmadan kilo vermek istiyorsanız o zaman size harika haberler ile geldik. Diyet yapmadan kilo vermek için  hayatınızda basit değişiklikler yapmak yeterli. Diyetsiz zayıflamak isteyenler için uygulayabilecekleri basit yöntemleri derledik. İşte diyetsiz kilo vermenin yolları…

  • Yemeğe oturmadan önce bir büyük bardak su için. Her yemekten önce içeceğiniz su, sizin daha çabuk doymanızı sağlar ve böylece çok daha az yersiniz.
  • Küçük değişiklikler yapın. Kahve ya da çayınıza şeker katmaktan vazgeçin. Kahveniz kremasız olsun. Her zaman kullandığınız tabaklar yerine daha küçük tabaklar kullanın. Salatalarınızı tatlandırmak için ağır soslardan vazgeçin.  Gün içerisinde bol su tüketin.
  • Canınız tatlı çektiğinde, tatlı ihtiyacını ağır şekerli ve hamurlu tatlılar ile karşılamaktan vazgeçin. Bunun yerine bir parça bitter çikolata tüketin. İlk başlarda aklınız diğer tatlılarda kalabilir ama zamanla alışacak ve daha hafif olacaksınız.
  • Gün içerisinde spor yapmayı sevmiyorsanız küçük değişiklikler ile daha hareketli bir yaşama merhaba diyebilirsiniz. Gideceğiniz yerden 1-2 durak önce inerek yürüyün. Asansörleri unutun ve merdiven çıkın. Ara ara yürüyüşler yapın. Gün içerisinde oturduğunuz yerden kalkın ve dans edin.
  • İçecek alışkanlıklarınızı değiştirin. Gazlı, şekerli, kremalı ya da alkollü içeceklerden vazgeçin. Bunların yerine suyunuzu salatalık, nane, limon ya da tarçın gibi tatlandırıcılar ile tatlandırın ve keyifle aromalı suyunuzu tüketin.

Uzun süre aç kalmayın

  • Öğünleriniz arasında uzun aralıklar bırakmayın.  Uzun süre aç kalmak gözünüzün dönmesine ve aşırı yemek yemenize sebep olabilir. Sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayarak ara öğünler yapın. Böylece kontrol hep sizde olacaktır.
  • Geç saatlerde yemek yemeyi unutun. Akşam öğünlerinizi olabildiğince hafif tutmaya çalışın. Yatmadan 2-3 saat kadar önce atıştırmayı kesmeniz kilo verebilmeniz için çok önemli.
  • Düzenli uyku şart. Yapılan araştırmalar yeterli uyumayanların daha fazla kilo aldığını kanıtlıyor. 6 saatten az uyursanız kilolara savaş açan leptin seviyesi düşüyor ve farketmeden kilo almaya başlıyorsunuz.

Bu basit değişiklikleri uygulayarak fazla kilolarınızı kolay ama etkili bir şekilde yok edebilirsiniz. Diyet yapmadan kilo vermek sandığınız kadar zor değil.

1 Yorum Var

  1. Gerçekten yazınız iç açıcı. Diyet yapmaktan yoruldum ve diyet ile verdiğim kiloları birazcık ipin ucunu kaçırdım mı terkardan alıyorum. Birden fazla diyetisyene gittim farklı farklı diyet programları denedim fakat sonuç hep hüsran. Bazen diyorum ki sorun bende mi acaba ama diyet yaparak kilo veren de etrafımda görmüyorum. Hocam bence en iyi yöntem spor yaparak vermek ama onun içinde zamanım yok bir düzen oturtamıyorum. Sizin yöntemlerinizi bi denicem inşallah faydasını görürüm

Yorum Yaz

Pin It