Güzellik

Kıvırcık Saç Nasıl Şekillendirilir?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Kıvırcık Saç

Yoğun bukleler ile başınız dertte mi? Bir türlü kontrol altına alamadığınız saçlarınızla barıştırmaya geldik. Kıvırcık saç ile başı dertte olanlar toplanın! sizin için harika öneriler derledik.

Kabarmayan, kusursuz kıvırcık saçlar, hemen hemen herkesin hayali.  Fakat bu hayal, yaygın olduğu kadar ulaşılmaz da olabiliyor. Kıvırcık saçları şekillendirmek  gerçekten de bu kadar imkansız mı? Yoksa bir kaç basit adımla mükemmel saçlara kavuşulması mümkün mü?  Yıllar boyu kıvırcık saçın gazabına uğramış olan insanların tecrübeleri şunu gösteriyor ki, bunu kontrol altına alabiliriz. Bu beş temel adım buklelerinizi güzelleştirecek ve onlara yeniden hayat verecek.

1.    Saçlarınızı daima  uçlardan başlayarak tarayın.     

 Kıvırcık saç oldukça hassastır. Bu yüzden tararken dikkatli olunmalı ve geniş dişli tarak kullanılmalıdır. Eğer  fırça kullanırsanız saçlarınız formlarını kaybedip kabarık ve şekilsiz bir hal almaya başlayabilir. Saçlarınızı uçlarından başlayıp yukarıya doğru olacak şekilde taramalısınız.

2.     Düzenli olarak kırıklarınızı aldırın. 

Saçlarınızın uçlarının yıpranmış olması, saçınızın güzelliğine gölge düşürür ve onları şekillendirmenizi güçleştirir. Bu nedenle düzenli olarak saçlarınızın uçlarından kestirin. Hem saçlarınızın yıpranmış bölümünden kurtulmuş olursunuz, hem de daha kolay şekil almasına yardımcı olursunuz.

3.     Saçlarınıza sık sık maske yapın. 

Saç maskeleri tüm saç tipleri için vazgeçilmez olmalıdır.  Ancak bukleli saçlar çok daha hassas ve kırılgandır. Kıvırcık saç neme ve yağa ihtiyaç duyar. Bu özellikleri bünyesinde barındıran doğar veya kimyasal maskeler saçlarınıza iyi gelecektir. Saç maskesi hem saçlarınızı hem de sizi iyi hissettirecek. Bakım rutininize saç maskelerini mutlaka ekleyin.

4.    Saçlarınız ıslakken onlara dokunmayın. 

Saçlarınız kuruma aşamasındayken onları kendi haline bırakmak çok daha akıllıca olacaktır. Bu sayede saçlarınız hiçbir etkiye maruz kalmadan doğal buklelerini ortaya çıkartacaktır.

5.   Uyurken saçlarınıza bone takın. 

Bone saçlarınızı yukarıya doğru çekerek onların spiral şekiller almasını sağlar. Ayrıca saçlarınızın karışma oranını minimuma indirgemiş olursunuz.

Yukarıda bahsedilen öneriler kıvırcık saç ile başı belada olanların kılavuzu olsun. Bu önerileri deneyerek ve düzenli olarak uygulayarak saçlarınızı kontrol altına alabilirsiniz.  Yoğun bukleli saçlar düşündüğünüz gibi şanssızlık değil, doğru bir bakımla her zaman sizi güzel gösterecek avantajdır.  Bizler önerilerimiz sunduk. Sizin de saç bakım önerilerinizi yorum bölümüne bekliyoruz…

 

Yorum Yaz

Pin It