Güzellik

Kaş kalınlaştırmak için 3 doğal yöntem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Kaş kalınlaştırmak için doğal yöntemler

Yanlış uygulamalar nedeniyle kaşlarınız küstü mü? Üzülmeyin!  Kaşlarınızı evde doğal yöntemlerle gürleştirebileceğiniz doğal yöntemler var. Kaşlarınızı bu yöntemlerle gürleştirebilir ve yüzünüze istediğiniz ifadeyi yeniden kazandırabilirsiniz. İşte kaş gürleştirmek için uygulayabileceğiniz basit ve doğal yöntemler…

Kaş kalınlaştırmak için tatlı badem yağı

Tatlı badem yağının kaş ve kirpik bakımında olumlu etkisi çok büyük.  Tatlı badem yağı kullanarak kaşlarınızı ve kirpiklerinizi gürleştirebilirsiniz. Boş bir rimel kutusuna biraz tatlı badem yağı koyun. Gece yatmadan önce kaşlarınıza sürün ve sabah durulayın. Bu uygulamayı her gece yaparsanız kısa sürede bakımlı ve gür kaşlara sahip olabilirsiniz.

Kaşlarda yumurta sarısı mucizesi

Yumurta sarısının saçlarımızı inanılmaz beslediğini biliyoruz. Saçlarımıza bakım yapan ve besleyen yumurta sarısını kaşlarımız için de kullanabiliriz. Yumurta sarısının içeriğinde yüksek oranda protein vardır. Yumurtada bulunan protein, kaşlarımızda eksilen keratin seviyesini de yeniden onarabilir. Yumurta sarısını bir pamuk yardımı ile kaşlarınıza sürün. 20 dakika kadar bekleyin ve bekleme süresinin ardından ılık su ile yıkayın. Bu yöntemi haftada 2-3 kere uygulayabilirsiniz.

Hint yağı mucize değil gerçek

Hint yağı, kaşlarda mucizeler yaratıyor. Kaşlara bakım yapıyor, onarıyor ve kaş çıkmayan bölgelerde yeniden kaş çıkmasını sağlıyor.  Bunun için yatmadan önce kaşlarınıza bir miktar Hint yağı sürün. Yumuşak hareketlerle 1-2 dakika kadar masaj yapın ve sabaha kadar bekletin. Bu uygulamayı her gece uygulayın.

Kaş kalınlaştırmak için bunları atlamayın

  • Kaşları alırken sıcak ağdadan kesinlikle uzak durun.
  • Kaşlarınızı alırken cımbızı sadece kaş çizginizden çok uzak olan kıllar için kullanın.
  • E, A, C ve B3 vitaminleri açısından zengin besinler tüketin.
  • Lif açısından çok zengin sebzeler tüketmeye özen gösterin.
  • Bol bol su tüketin. Günde en az 8 bardak su içmeye çalışın.

 

 

Yorum Yaz

Pin It