Diyet

Beli incelten muhteşem 5’li

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Beli incelten içecekler

Beli incelten önerilere hazır mısınız?  İnce bir bele sahip olmak hemen hemen herkesin hayali. Bel bölgesinde biriken yağlar her zaman can sıkar. Estetik olarak kötü bir görüntüye sebep olan bel yağları aynı zamanda sağlığımızı ciddi oranda tehdit ediyor. İç organlarımızın düzgün çalışmasına engel olan ben çevresi yağları, hastalıklara da davetiye çıkartıyor.

Bel bölgesinde biriken fazlalıklardan kurtulmak zor gibi görünebilir ancak doğru seçimlerle kısa  sürede forma girebilirsiniz. Diyetisyen Dr Ayça Kaya’nın önerileri ile beli incelten 5 içeceği sizin için derledik. İşte beli incelten muhteşem 5’li…

Beli incelten Yeşil Çay

Bilinen en faydalı içeceklerden biri olan Yeşil çayın etkileri bilimsel çalışmalarla kanıtlandı. Özellikle limon ile birlikte tüketilen yeşil çay, bel çevresinde yağ yakmaya yardımcı oluyor.

Yoğurt

İçerisinde bulunan Konjuge linoik aitler sayesinde bel çevresini incelten yoğurt  çok etkili bir yiyecektir. Yoğurttan yaptığınız ayran ve smoothie  gibi içecekler bel çevrenizi inceltmeye yardımcı olur.

Beli incelten smoothie tarifi
  • 100 ml yoğurt
  • 1 adet kivi
  • 1 tutam taze nane
  • 100  ml içme suyu

tüm malzemeleri blender’dan geçirin ve ara öğün olarak tüketin.

Maydanozlu Kefir

Önemli bir toksin atıcı, idrar söktürücü olan maydanoz, bel çevresini hızlı bir şekilde inceltmeye yardımcı olur. Bir bardak kefirin içerisine yarım demet maydanoz ve 2 adet ceviz ekleyerek ara öğün olarak tüketin. Belinizin hızla inceldiğini göreceksiniz.

Madensuyu

Tansiyon, böbrek ve kalp sorunlarınız yoksa günde bir şişe maden suyu içmeniz sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Madensuyunun içine limon sıkarak, limon kabuklarını rendeleyerek, maydanoz ve nane ilave ederek yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

Ayran

Ayran içerisine bir tatlı kaşığı acı kırmızıbiber, 5 adet öğütülmüş çiğ badem taze nane ve maydanoz ekleyerek tüketirseniz daha uzun süre tok kalırsınız. Kırmızıbiber ilavesi bel çevresinin hızlanmasını sağlar.

Tüm bu önerilere uyduğunuzda ve bel çevresini incelten içecekleri günlük olarak tüketmeye özen gösterdiğinizde belinizin kısa sürede incelmeye başladığını görecek ve hızlı bir şekilde forma kavuşacaksınız. Diyetisyen Dr. Ayça Kaya’nın ince bir bel için önerdiği bu içecekler eminim sizi de istediğiniz sonuca ulaştıracaktır.

Yorum Yaz

Pin It