Diyet

Kalıcı kilo vermek için 4 ana kural

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Zaman zaman hepimiz diyet yapmış ve başarısız olmuşuzdur. Yaşadığımız başarısızlık sonucu hüsrana uğrayarak kilo verme işini rafa kaldırmış olabiliriz. Yapmayın!  Kulaktan dolma bilgileri bir kenara bırakın ve doğru davranışları benimseyerek arzu ettiğiniz kiloya kolaylıkla ulaşın. Dr. Ayça Kaya, kalıcı kilo vermek için uygulamanız gereken adımları sizler için derlemiş. Gelin bu kuralları yaşamımızın bir parçası haline getirerek kalıcı olarak incelelim.

Beslenme şeklimizde bakış açımızı değiştirerek, doğru bilinen yanlış yöntemlerin peşinden gitmeyi bırakarak kalıcı kilo vermeyi kolaylıkla başarabiliriz.

Kalıcı kilo vermek için doğru adımlar

1- Acıkmadan yemek yemeyin!

İşe kendinize ne zaman yemek yediğinizi sorarak başlayın. Aç olduğunuz için mi yoksa yemeği gördüğünüz için mi? Belki de atıştırmak için sadece yiyeceğin kokusunu duymak sizin yeterlidir.  İkram edilen bir yemeği geri çeviremiyor da olabilirsiniz.  Fazla kilo almaktan sizi kurtaracak en önemli etken bu aslında.  Acıkmadan asla yemek yemeyin! İhtiyacınız olmadan yiyeceğiniz her lokma sizde yağ olarak birikecektir.

2- Açlığınızı ötelemeyin!

Nasıl acıkmadan yemek yemek kilo almanıza neden oluyorsa fazla aç kalmak da aynı şekilde kilo almanızın sebeplerindendir.  Uzun süre aç kalmak yiyecekler karşısında dayanma gücünüzü yok eder. Düşündüğünüz süreden daha erken acıktığınızı hissediyorsanız  önce bir fincan Türk kahvesi ve bir bardak su için. Hala aç hissediyorsanız meyve, ayran, leblebi  gibi küçük bir ara öğün tüketebilirsiniz.

3- Ayakta atıştırmaya son!

Kalıcı kilo vermek için önümüzde engel olan davranışlarımızın başında farkında olmadan yemek yemek geliyor. Yemeklerin tadına bakmak, sofrada kalanları atıştırmak, çocuğumuzun tabağında kalanları yemek, yanından geçerken bir iki tane ağza  atmak… Farkında olmadan yediğimiz bu yiyecekler bize çok fazla kilo aldırıyor.  Saatli yeme alışkanlığı edinmek en doğru hareket olacaktır. İki öğün arasında 4-5 saat ara bırakırsanız hem fazla tüketilenlerden gelen kalorileri engellemiş oluruz hem de iç organlarımızı dinlendirerek sağlıklı bir yol seçmiş oluruz.

4- Akşam yemeğinden sonra yemek yemeyin!

Akşam yemeğinden sonra dükkanı kapatın! En geç 19:00 gibi yemek yedikten sonra yatana kadar kalori içeren hiçbir şey yiyip içmemek kilo vermeniz için gerekli önemli bir kural.  Sabahları mümkün olduğunca aç uyanmaya çalışın.

Yorum Yaz

Pin It