Egzersiz

Evde yürüyüş nasıl yapılır?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Leslie Sansone

Covid-19 nedeniyle evde karantina günleri hepimiz için oldukça zorlu geçiyor. Evin içerisinde geçirdiğimiz vakitlerin büyük çoğunluğunu mutfakta ya da televizyon karşısında geçirmeye başladık.  Uzun süre hareketsizlik ve yemek düzenimizin bozulması bizleri hem psikolojik hem de fiziksel anlamda olumsuz etkiliyor. Evin içerisinde hareketli kalmak bağışıklık sistemimizin güçlü kalması için de oldukça önemli. Peki ne yapabiliriz? Bugün size evde yürüyüş yapabilmeniz için basit tüyolar derledik. Küçük değişiklikler ile hem psikolojik olarak rahatlayabilir hem de bedensel sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz.

Evde yürüyüş yapmak

  • Site içerisinde yaşıyorsanız sosyal mesafeye dikkat etmek şartı ile site bahçesinde gün içerisinde küçük yürüyüşler yapabilirsiniz.
  • Evinizin koridorunu yürüyüş parkuru olarak görebilir ve tek seferde ya da parça parça toplamda 40 dakika yürüyebilirsiniz. Benim tavsiyem takın kulaklığınızı ve sevdiğiniz müzikler eşliğinde tempoyu bozmadan koridorda yürüyüş yapın.
  • Koşu bandınız varsa düzenli olarak yürüyüş yapmaya çalışın.
  • Yukarıda bahsettiğim maddeler sizin için sıkıcı geliyorsa en güzelini sona sakladığımı söyleyebilirim. Leslie Sansone ile evde yürüyüş programını uygulayabilirsiniz. Leslie Sansone adlı fitness eğitmeninin oluşturduğu egzersiz videoları evde yürüyüş yapabilmenize olanak sağlıyor. Bu program sayesinde günlük hareket kapasitenize ulaşıyor ve aynı zamanda hızlı bir incelme yaşayabiliyorsunuz.  Daha önce size dışarıda yürüyüş yapacak şartlara sahip olmayanlar için bu programın çok uygun olduğundan bahsetmiştim. Özellikle küçük bebeği olanlara her zaman önerdiğim Leslie Sansone yürüyüş egzersizlerini, karantina döneminde siz de rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Aşağıda Leslie Sansone videolarına bir örnek veriyorum.  Videoyu gün içerisinde saat kaç olursa olsun uygulayabilir, evde olsanız bile hareket edebilir, evde kilo verebilir ve kolaylıkla evde yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca bu Youtube kanalını takip ederek size uygun ev egzersizlerinden seçim yapabilirsiniz.

Yorum Yaz

Pin It