Diyet

Yağdan kilo vermek için 3 basit adım

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
yağdan kilo vermek için
yağdan kilo vermek

Diyet yaparken çoğu zaman hatalar yaparız. Bu diyet hataları kas kaybına ya da vücudumuzun su kaybetmesine neden olur. Sonuç olarak hem sağlığımızdan oluruz hem de yoyo misali verdiğimiz kiloları hızla geri alırız.  Verdiğimiz kiloları geri almamak ve daha formda olmak için yağda kilo vermek çok gereklidir. Yağdan kilo kaybetmek ve uzun süreli kalıcı zayıflamak için izleyeceğiniz basit yolları sizin için derledik.

Bitkisel yağlara yönelin

Bitkisel kaynaklı yağların faydaları tartışılmaz. Bitkisel yağlar, uzun süre tok kalmamazı sağlıyor ve yağ yakımını hızlandırıyor. Badem, ceviz, fındık, hindistan cevizi yağı, avokado yağı ve zeytin bitkisel kaynaklı yağlardır. Diyet listemize mutlaka eklemeliyiz. Bu yağların fazla tüketilmesi ise yağlanmaya sebep olur bu nedenle kararında tüketmek çok önemlidir. Yemeklerinizi bu yağlarla hazırlamak ya da ara öğünlerde ceviz, badem ve fındık tüketmek yerinde bir hareket olacaktır.

Kompleks karbonhidratlar tüketin

Şeker, bal, pirinç, makarna  ve beyaz un tüketmek vücudun şeker seviyesini bir anda yükselterek insülin salınımı hızla artar. Fazla insülin salınımı ise vücutta yağlanmaya sebep olur. Bu gıdaları mercimek, kepekli bulgur, kinoa ve yulaf gibi kompleks karbonhidratlar ile değiştirdiğimizde hem insülin salınımını dengeleriz hem de daha uzun süre tok kalırız. Böylece yağlanmanın önüne geçebiliriz.

Dengeli kafein alın

Kafeinin vücutta yağ yakımını hızlandırdığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. Vücudun yağ yakımı için günde 300 mg kafein alınması yeterli. Bu da 2-3 fincan kahve ve 6-7 bardak çay demek. Daha fazla kafein tüketmek daha çok yağ yakmanızı sağlamaz. Fazla kafein kalp sağlığını tehdit eder, vücuttan su kaybının artmasına, tansiyon rahatsızlıklarına sebep olur. Gün içerisinde ölçülü olacak şekilde şekersiz çay ya da kahve tüketin.

Yorum Yaz

Pin It