Egzersiz

10.000 Adım kaç kalori yaktırır?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Kilo vermek isteyenlerin en çok tercih ettikleri egzersizlerin başında yürümek gelir. Ekipman gerektirmez, Masrafsızdır ve her an yürüyebilirsiniz. Oldukça eğlencelidir ve tüm vücudu çalıştırır. Sağlık için de çok faydalı olan yürüyüş kalp damar hastalıkları, obezite  ve diyabet gibi hastalıklarla mücadele etmenizi sağlar. Uzmanlar günde 10.000 atmanın sağlıklı ve formda olmak için yeterli olduğunu ifade ediyorlar. Peki 10.000 adım kaç kalori yaktırır? 10000 adım atmak ayda kaç kilo verdirir?  Soruların cevabı yazının devamında…

10 Bin adım ile kaç kalori yakarız?

10 bin adım ortalama 6-8 km arasında bir mesafeye denk geliyor.  Temponuza ve metabolizma hızınıza bağlı olarak 10 bin adım attığınızda 400-500 kalori harcamanız mümkün.  Yürüme hızınıza bağlı olarak 1 ya da 2 saat içerisinde adım sayınızı tamamlamış olursunuz. Yüksek tempoda yürürseniz 1 saatte yürüyüşünüzü tamamlamış olursunuz. Amacını kilo vermekse yağ yakma nabzında kalabilmeniz ve dolayısı ile temponuzu buna göre ayarlamanız gerekmekte. Vücudunuz yağ yakmaya yürüyüşe başladıktan 20-25 dakika sonra başlayacaktır.  Bu nedenle 10 bin adımı tek seferde ve tempolu olacak şekilde sürdürmeniz faydanıza olacaktır.  10.000 adım kaç kalori yaktırır? dersen bu sizin yürüme hızınıza, metabolizma durumunuza , kilo ve boy orannıza göre değişiklik gösterse de ortalama 400-500 kalori arasında diyebiliriz.

Günde 10.000 adım ayda kaç kilo verdirir?

Yukarıda da belirttiğim gibi, süre ve temponuz doğrultusunda günde 10 bin adım atarak 400-500 kalori harcarsınız. Bu da hafta bazında düşündüğümüzde ortalama 0.5 ile 1 kilo arasında verebileceğiniz anlamına geliyor.  Ay olarak hesaplandığında ise bir ayda 4-5 kilo vermeniz mümkün.

Yürümenin faydaları nedir?

  • Uyku problemi ile savaşır.
  • Kan basıncını düzenler.
  • Sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardım eder.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Yorgunlukla savaşır.
  • Depresyon ve stres durumundan kurtulmanıza destek olur.
  • Kolesterol seviyesini dengede tutmanıza yardımcı olur.
  • Solunum kapasitesini arttırır.

Yürümek en sağlıklı ve en masrafsız egzersizdir.  En etkili egzersizlerin başında gelir. Yürüyüş yaparak kilo vermek ve aynı zamanda sağlığınızı korumak istiyorsanız oldukça doğru bir karar verdiniz demektir. Yürüyüş eğleneli bir aktivitedir ama siz bu aktiviteyi daha da eğlenceli bir hale getirmek için birlikte yürüyeceğiniz bir yürüyüş arkadaşı bulabilirsiniz. Tek başına yürümek isteyenler de kendini müziğin ritmine bırakabilir.

Yorum Yaz

Pin It